HTML

VálasztóPolgár

Friss topikok

  • tisztakéz: Aki csal bűnhődjön!!!! (2012.05.05. 20:22) Én is, én is!
  • Ireum: Megint megfizetjük az árát! (2012.05.01. 20:17) Állam, adók
  • pirosfüllbevaló: Jó összefoglaló. Tanulságként még hiányolom, hogy az ellenzékl mennyire nem tudott még ebből sem p... (2012.04.06. 10:49) Egykor doktor Schmitt Pál története és tanulsága
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:09) Most kezdődik

Nekem ez a sok

2011.12.07. 21:00 VálasztóPolgár

Igazán nem tudom mennyire üti meg az újságírók ingerküszöbét a hír, hogy 2016-ra akarják kitolni az új Alkotmányban rögzített, híres-hírhedt adósságkorlátozó szabályt. Nálam viszont ezzel a húzással a kormány nemcsak megugrotta az ingerküszöböt, de új egyéni csúcsot is állított fel.

Arrogáns: Hozunk egy szabályt, ami alól mi ugyan kibújunk, de minden követlező kormány kezét megkötjük.

Dilettáns: Most akkor jó szabály az adóságplafon, vagy nem jó? Ha nem jó, akkor vegyük ki az Alkotmányból! Ha meg jó, akkor már most is jó, nem? Értem én, hogy változnak az idők, de milyen maja naptárban van megírva, hogy 2016. a szent dátum, amikortól életbe lép egy új gazdasági világrend, amiben már üdvös lesz az, ami most még hülyeség?

Hiteltelen: Bizony, sokan azért szavaztak a Fideszre, mert azt mondták, helyreállítják a rendet, miszerint a törvény mindenkire vonatkozik. Egyetértettünk. És most a törvényalkotó csak másokra vonatkozó szabályt hoz.

Hiba: Politikai és vezetéselméleti hiba. Egy politikusnak a hitele a vagyona. Egy politikusnak, aki vezető pozícióba kerül, hiteles vezetőnek kell lennie. Hiteles egy olyan vezető, aki nem tartja magát saját szabályaihoz? Ez olyan, mint amikor a minden szünetben az udvaron dohányzó tanár tart prevenciós órát. Még ha értelmeset is mond, senki nem hisz neki. A hiteles vezető nemcsak azért hiteles, mert nem hazudik (1. lecke, Fletó már itt elhasalt), hanem mert maga mutat példát, és nemcsak beszél, hanem megvalósítja, amit vall. Ehhez bizony alázat kell.

Kell egy bölcsesség ahhoz, hogy az ember belássa, hogy a szabályokat akkor is érdemes betartani, ha maga írja azokat. Nem vezet jóra, ha valakinek nagyobb hatalom adatik, mint amekkora alázattal rendelkezik.

Szólj hozzá!

Címkék: kormány alkotmány hitelesség hatalom kétharmad matolcsy adósságplafon

A bejegyzés trackback címe:

https://valasztopolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr903446545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása