HTML

VálasztóPolgár

Friss topikok

  • tisztakéz: Aki csal bűnhődjön!!!! (2012.05.05. 20:22) Én is, én is!
  • Ireum: Megint megfizetjük az árát! (2012.05.01. 20:17) Állam, adók
  • pirosfüllbevaló: Jó összefoglaló. Tanulságként még hiányolom, hogy az ellenzékl mennyire nem tudott még ebből sem p... (2012.04.06. 10:49) Egykor doktor Schmitt Pál története és tanulsága
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:09) Most kezdődik

Egykor doktor Schmitt Pál története és tanulsága

2012.04.04. 11:54 VálasztóPolgár

Már az ügy kirobbánaskor sejteni lehetett - ahogy írtam is róla -, hogy ez az ügy próba lesz. Sok minden ki is derült, sok mindenki csalódást okozott, mások pedig azt tették, amit vártunk tőlük. Vegyük sorra a tanulságokat.

  1. Nagyon sok ember, különösen az értelmiségi és civil szférában képes ugyanazzal a mércével mérni jobb- és baloldali közéleti szereplőket. Ide tartozik elsősorban a tudóstársadalom, de sok értelmiségi és civil szervezet is. Nagyon helyes.
  2. Elindultunk a következmények nélküli országból a felelős közélet felé. Messze vagyunk még, ez az első kicsi lépés sem volt vargabetűktől mentes, de mégiscsak jó hír, hogy valaki a bizalomvesztésre lemondással reagál, ahogy demokratákhoz illik.
  3. A lemondásig elvezető 3 nap talán a leggyalázatosabb 3 napja lenne a közelmúlt közéletének, ha nem lett volna egy Fletónk. A magát morális fölényben lévőnek látó jobboldal jelentős része, a sajtójával együtt bebizonyította, hogy nem különb a másik oldalnál. Félelmetes kettős mércére váltottak, és részt vettek minden létező trükkel, hazugsággal, csúsztatással, félremagyarázással a szerencsenmosdatásban. Ugyanaz a klasszikus recept, amit oly sokszor láttunk a másik oldaltól. Kevesen maradtak csak állva, de ide tartozik a pl. a Magyar Nemzet és a Professzorok Batthyány Köre. Csúnyán elbukott viszont a HírTV, a KDNP úgy ahogy van, a KÉSZ, és persze elsősorban az MTV és a Kossuth rádió.
  4. Vannak profin kommunikáló politikusok és vannak szánalmas szerencsétlenek. Aki nem nyilatkozott, azon most jó eséllyel kevesebben röhögnek. Aki viszont úgy nyilatkozott, hogy véletlenül se derüljön ki, mit gondol, na az profi. És igen, Orbán Viktor profi. Előhúzott egy jól hangzó lúzungot, úgy tett, mintha mondana valamit. Kiállt egy csaló mellett, mondott bármi nevetséges hülyeséget? Nem. Politikai szövetségesét bírálta vagy kihátrált mögüle? Nem. Egy jó politikus érzi, hogy mikor kell összezárni, és védeni minden áron egy embert vagy egy döntést, és mikor jár kisebb veszteséggel hallgatni vagy beismerni egy hibát. Akik csúnyán és látványosan elhasaltak: Szíjjártó Péter, Selmeczy Gabriella, a KDNP Szalma Botond kivételével. A többieket a nyilatkozatstop megmentette az égéstől.
  5. A KDNP teljesen lejáratta magát és minden hitelét elvesztette, ha volt.


Schmitt sokkal jobban is kijöhetett volna a dologból, ha nem próbálja menteni a menthetetlent. Ebből az is látszik, hogy ő sem profi politikus. Mentségére legyen mondva, végül belátta, hogy tarthatatlan a helyzet. Utolsó megnyilvánulásaival viszont szánalmas, hazugságokba és önámításokba gabalyodó figurává alacsonyította magát. Kár érte, mert azok a bizonyos egyéb kvalitások még mindig megvannak. Volt egy pont, amikor fontolgattam, hogy pontról-pontra végigveszek minden nyilvánvaló tévedést/csúsztatást, amit az interjúben összehordott, de a lemondása ezt szükségtelenné tette. Azt a negyed órát viszont az észak-koreai állami televízió munkatársai sem tudták volna jobban megkomponálni. Tanulságos volt.

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://valasztopolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr234362970

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A sport és a környezetvédelem kapcsolata 2012.04.05. 14:40:29

 Erről fogja írni Schmitt Pál a következő PhD dolgozatát.Három napa lemondott Magyarország államfője. Schmitt Pálnak nem volt tiszta az 1992-ben írt doktori disszertációja, ezért a SOTE visszavonta a kisdoktori címét. Az ügy miatt keletk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.04.05. 12:06:23

Vagy van jelölt a köztársasági elnöki posztra a Fidesz részéről, vagy nincs, vagy egy, vagy több.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2017_kosa_lajos_megint_hablatyolt
Kósa Lajos megint hablatyolt. Már Debrecenben is röhögnek rajta.

pirosfüllbevaló 2012.04.06. 10:49:55

Jó összefoglaló. Tanulságként még hiányolom, hogy az ellenzékl mennyire nem tudott még ebből sem politikai tőkét kovácsolni, noha soha jobb alkalom nem jöhetett. Amit a Jobbik és az LMP nyilatkozott az a politikailag elvárható kategória. Amit az MSZP, az "persze, persze", de valójában ők sem tudták igazán meglovagolni a témát. Amit a DK... az a közröhej. Fletónk legnagyobb művészi arcát vette fel, de még így sem volt hiteles.
süti beállítások módosítása