HTML

VálasztóPolgár

Friss topikok

  • tisztakéz: Aki csal bűnhődjön!!!! (2012.05.05. 20:22) Én is, én is!
  • Ireum: Megint megfizetjük az árát! (2012.05.01. 20:17) Állam, adók
  • pirosfüllbevaló: Jó összefoglaló. Tanulságként még hiányolom, hogy az ellenzékl mennyire nem tudott még ebből sem p... (2012.04.06. 10:49) Egykor doktor Schmitt Pál története és tanulsága
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:09) Most kezdődik

Várok

2012.01.12. 23:05 VálasztóPolgár

Most nem tehetek mást, mint kíváncsian várom, hogy mi fog kisülni ebből a káoszból a következő pár hónapban. Minden jel arra utal, hogy a helyzet éles, lehet, hogy sok szempontból sorsdöntő. Meg se próbálom már követni, hogy ki kinek irogat leveleket és milyen követelésekkel, meg ki kinek mit nyilatkozik Magyarországról, a kormányról meg a demokráciáról. Miközben tart az elégedetlenség az egyik oldalról, az éles kritikák Európából, közben indulnak partizán módra a kormány melletti szimpátiamozgalmak is. Mi kell még? Nagy átrendeződésre számítok a közeljövőben. Itt valaki bukni fog. Kérdés ki és mekkorát.

Az Európai össztűz Magyarországra ugyanakkor eltúlzott. Nem a valódi kifogásokról beszélnek, ráadásul minden kritika és hírverés jól jön, ami a mi pozíciónkat gyengíti a közelgő hiteltárgyalásokon. Ahol egyébként is mi lennénk a kiszolgáltatottabb fél. Azért hozzá kell tenni, hogy hagyott támadási felületet a kormány, óvatosabb is lehetett volna.

Érdekes egyébként megjegyezni, hogy a kormányoldal most abban volt ügyetlen (nem kicsit) külföldön, amiben itthon példátlanul sikeresek: kiépíteni egy szövetségesi rendszert, a kicsit eltérő gondolkodásúakkal megtalálni a közös pontokat és egy csónakba szállni. Így lett itthon a Fidesz a jobboldal egészét felölelő szövetségi rendszer. Európának most a csak kicsit másképp gondolkodó része is ki van élezve ellenünk, a legközelebbi szövetségesek is hallgatnak. Akiknek fájt a bankadó meg a telekomadó ügyesebben találtak barátokat. A birodalom visszavág.

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság külföld kormány európa válság

A bejegyzés trackback címe:

https://valasztopolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr843538000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása